keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Veli Suomisen linjaliikenne

Suomisen linjaliikenne perustettiin vuonna 1947.
 Liikennetoiminta avasi metsäkyläläisten mailmaa. Kyläläiset pääsivät liikkuman kylästä muualle kohtuulisessa ajassa ja mukavasti.
 Henkilöliikenne oli kuitenkin aluksi oikeastaan tavaraliikenteen sivutuote. Ensimmäinen auto oli Volvon alustalle tehty "seka-auto", johon mahtui tavaran lisäksi 13 ihmistä istumaan. Liikennetoiminta laajeni nopeasti, kun Suominen ymmärsi, kuinka välttämätöntä ihmisten joustava liikkuvuus oli talouden kehittymiselle.
 Kun liikennetoiminta jatkui ja laajeni, osti Suominen muunmuassa Erikssonin linjan Seutulasta, Helmisen linjan Espoosta sekä Lepsämän linjan. Väkimäärä kasvoi, työmatkalaisia ja kuljetettavaa tuli jatkuvasti lisää.
 Bussihalli eli korjaushalli sijaitsi Metsäkylänniityllä ja lopulta siellä säilytettiin myös bussit.
"Linjaliikennetoiminta oli normaalia elämää", kommentoi Veli Suomisen tytär Tuula. Hän kertoo myös: "Isällä oli aina vähän vauhti päällä."
 Bussiliikenteen omistajat olivat: Terttu ja Veli Suominen. Veli Suominen syntyi Nurmijärvellä 15.4.1923 ja kuoli 3.5.1983.
 Bussiliikenne loppui Suomisilla vuonna 1985 syksyllä.
Suomisilla on ollut myös kolme sekatavarakauppaliikettä ja kaksi myymäläautoa.




 Lähteet: -Klaukkalan Metsäkylän Kyläkirja
-Haastattelut: Tuula Tuokko

 Katariina ja Tara

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huom! Kaikki kirjoitetut kommentit menevät ensin opettajan hyväksyttäviksi. Mieti siis tarkkaan mitä kommentoit. Hyvä kommentti on fiksu, rakentava palaute toisen kirjoittamasta tekstistä.